Ce să mănânce pisica dacă are diaree

Diareea la pisici poate fi o problemă comună și, uneori, este cauzată de alimentația incorectă. Atunci când pisica ta suferă de diaree, este important să îi oferi o dietă care să o ajute să se recupereze și să îi ofere nutrienții de care are nevoie pentru a-și menține sănătatea.

Alimente recomandate

Pentru a calma stomacul sensibil al pisicii tale și pentru a îmbunătăți diareea, poți să îi oferi alimente ușor digerabile, cum ar fi:

 • Pui fiert sau fript, fără piele și fără condimente
 • Ouă fierte tari sau omletă
 • Orez fiert
 • Cartofi fierți sau piure de cartofi
 • Brânză de vaci slabă în grăsime

Cantitatea și frecvența

Este important să porți pisica la veterinar pentru a determina cauza diareei și pentru a primi recomandări specifice pentru situația ei. Cu toate acestea, în general, este recomandat să îi oferi porții mici de hrană ușor digerabilă de mai multe ori pe zi, în loc de două mese mari.

Evită alimentele nerecomandate

Atunci când pisica ta are diaree, există unele alimente pe care ar trebui să le eviți, deoarece ar putea agrava problemele digestive:

 • Lactatele, deoarece multe pisici sunt intolerante la lactoză
 • Alimentele grase și prăjite
 • Carnea crudă sau insuficient gătită
 • Mâncarea pentru oameni care conține condimente sau alte ingrediente care pot irita stomacul pisicii

Hidratare

În timpul episodului de diaree, pisica ta poate deveni deshidratată. Asigură-te că are întotdeauna acces la apă proaspătă și curată și încurajează-o să bea cât mai mult posibil.

Când să consulți un veterinar

Dacă diareea pisicii tale persistă mai mult de 24-48 de ore sau este însoțită de alte simptome precum vărsături, letargie sau pierderea poftei de mâncare, este important să consulți un veterinar. Acestea pot fi semne ale unei probleme mai grave care necesită tratament medical.

Sigur, ajustarea dietei pisicii tale poate ajuta la gestionarea diareei, dar este esențial să identifici și să tratezi cauza subiacentă a problemei pentru a asigura recuperarea completă și bunăstarea continuă a pisicii tale.

Suplimente recomandate

Pentru a ajuta la refacerea florei intestinale și la restabilirea echilibrului digestiv al pisicii tale, poți lua în considerare administrarea unor suplimente probiotice specifice pentru animalele de companie.

Supliment Beneficii
Probiotice pentru pisici Ajută la restabilirea florei intestinale sănătoase și la îmbunătățirea digestiei
Enzime digestive Pot ajuta la descompunerea și absorbția mai eficientă a nutrienților din alimente

Mod de administrare

Consultă întotdeauna un medic veterinar înainte de administrarea oricăror suplimente pentru pisica ta. Veterinarul îți poate oferi recomandări specifice în funcție de starea de sănătate a animalului tău de companie.

Întrebări Frecvente

 • Cât timp ar trebui să dureze ajustarea dietei pisicii mele pentru a vedea îmbunătățiri în starea sa?
 • Este sigur să îi ofer pisicii mele orez fiert timp de mai multe zile consecutiv?
 • Care sunt semnele că pisica mea se deshidratează și cum pot să o ajut să se hidrateze corespunzător?


Vezi și:

Photo of author

Kerit

Lasă un comentariu