De ce cad unghiile la câini

Un câine cu unghiile care cad poate fi o problemă îngrijorătoare pentru mulți proprietari. Unghiile sunt parte integrantă a anatomiei câinelui și sunt importante pentru mobilitatea și starea generală de bine a acestuia. Există mai multe motive posibile pentru căderea unghiilor la câini, iar în acest articol vom explora aceste cauze și posibilele soluții pentru gestionarea problemei.

Cauzele căderii unghiilor la câini

Căderea unghiilor la câini poate fi rezultatul mai multor factori, inclusiv:

 • 1. Tăiere incorectă a unghiilor: Tăierea prea scurtă a unghiilor poate duce la sângerare și disconfort pentru câine, ceea ce poate afecta creșterea ulterioară a unghiei și poate duce la căderea ei.
 • 2. Probleme de sănătate: Anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi infecțiile fungice sau bacteriene, boli de piele sau dezechilibre hormonale, pot afecta sănătatea unghiilor și pot duce la căderea acestora.
 • 3. Traumatisme: Traumatismele sau rănile la nivelul unghiilor pot afecta creșterea acestora și pot duce la căderea lor.
 • 4. Malnutriție: Deficiențele nutriționale pot influența sănătatea generală a câinelui, inclusiv starea unghiilor.
 • 5. Vârsta: Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, procesele lor metabolice și de regenerare pot încetini, ceea ce poate afecta și creșterea unghiilor.

Soluții pentru gestionarea căderii unghiilor la câini

În funcție de cauza specifică a căderii unghiilor, există mai multe modalități de gestionare a acestei probleme:

 • 1. Tăierea corectă a unghiilor: Este important să înveți să tai unghiile câinelui corect pentru a preveni sângerările și disconfortul.
 • 2. Vizite regulate la veterinar: Un veterinar poate identifica și trata problemele de sănătate care afectează unghiile câinelui.
 • 3. O dietă echilibrată: O alimentație sănătoasă și echilibrată poate contribui la sănătatea generală a câinelui și la starea unghiilor.
 • 4. Gestionarea stresului și a traumelor: Evitarea situațiilor stresante și a accidentelor poate contribui la menținerea sănătății unghiilor.
 • 5. Suplimente nutritive: Unele suplimente pot fi utile în îmbunătățirea sănătății unghiilor și a pielii câinelui.

Căderea unghiilor la câini poate fi o problemă complexă, iar identificarea cauzei exacte și gestionarea acesteia pot necesita consultarea unui veterinar. Îngrijirea adecvată a unghiilor și menținerea sănătății generale a câinelui pot contribui la prevenirea căderii acestora și la menținerea stării de bine a animalului de companie.

Complicații ale căderii unghiilor la câini

Căderea unghiilor la câini poate fi asociată cu diverse complicații, inclusiv:

Complicație Descriere
Infecții secundare Când unghiile cad, rănile rezultate pot deveni locuri propice pentru dezvoltarea infecțiilor bacteriene sau fungice.
Durere și discomfort Câinii pot experimenta durere și discomfort dacă unghiile lor cad sau sunt tăiate incorect, ceea ce poate afecta mobilitatea lor și calitatea vieții.
Deformări ale degetelor În unele cazuri, căderea constantă a unghiilor poate duce la deformări ale degetelor, afectând mersul și confortul câinelui.

Întrebări Frecvente

 • Ce trebuie să fac dacă observ că unghiile câinelui meu cad frecvent?
 • Cum pot preveni tăierea incorectă a unghiilor câinelui meu?
 • Există suplimente specifice recomandate pentru menținerea sănătății unghiilor la câini?


Vezi și:

Photo of author

Kerit

Lasă un comentariu